hits

ingridminde

Aldri mer konvensjonelle sjampoer

 • Publisert: 16.05.2018, 13:06
 • Kategori: En grønnere hverdag
 • Hei, og god onsdag til dere!

  Det hele startet med en åpenbaring blandet med frustrasjon, en dag jeg sto på badet og skulle gi Eveline et bad. Jeg oppdaget at sjampoen hennes fra Anglamark inneholdt sulfater sammen med mange andre stoffer, jeg ikke klarer å uttale navnet på. Til min store fortvilelse inneholdt også sinksalven sulfater og mye annet mystisk, og babyoljen inneholdt også et håpløst navngitt stoff. Jeg får stadig høre av samboeren min at jeg er en smule hysterisk på slike ting, men magefølelsen min sier at det er best å forholde seg til føre-var-prinsippet. Jeg ønsker ikke å vaske Eveline eller meg selv med stoffer jeg ikke vet hva er. 

  Jeg begynte å lete etter alternativer, og kom over såpestykker på min favoritt nettbutikk, Beeorganic. Jeg valgte å prøve ut en økologisk geitemelk såpe, fordi den var anbefalt til barn. Resultatet var helt fantastisk, både for mor og barn. Håret ble fyldigere, fikk mer volum og så bedre ut. Håret ble også lettere å håndtere, fordi det ikke ble altfor glatt. Det dannet seg ikke lenger flass i hodebunnen til Eveline, og mine hodebunnsproblemer forsvant over natten. Jeg prøvde her om dagen å dusje med konvensjonell sjampo, bare for å se tydeligere om det var noen forskjell, og det var det! Håret mitt ble tungt og slapt, og hodebunnen ble ekkel. I Eveline og mitt tilfelle blir det ikke mer konvensjonelle sjampoer! 

  Geitemelksåpe inneholder proteiner, vitaminer og andre næringstoffer. Den er gunstig for flere hudproblemer som psoriasis og acne. Såpen er mild og kan brukes av hele familien. Når såpestykket skal benyttes som sjampo er det viktig at du arbeider såpen godt inn i håret, det må skumme godt i hele håret! Deretter må du skylde det godt ut, eller så kan håret virke litt fett. Ikke gi opp hvis du ikke for det til med engang. Det tar litt tid å bryte opp med konvensjonelle produkter. 

   

  #grønn #miljø #luksus #helse #kropp #hudpleie #økologisk #anbefaling #tips #blogg #hverdag #mamma #baby #barn

 • Publisert: 16.05.2018, 13:06
 • Kategori: En grønnere hverdag
 • 0 kommentarer
 • Ingen kommentarer

  Skriv en ny kommentar