hits

ingridminde

Studere med småbarn? Alt er mulig!

 • Publisert: 14.05.2018, 14:33
 • Kategori: Studentliv og mammaliv
 • Hei, og god mandag til dere!

  Denne dagen kunne ikke ha startet noe bedre. Jeg våknet til en overlykkelig gulljente og fikk tilbake et fantastisk eksamensresultat. 02.05 hadde jeg eksamen i nyere historie etter 1750, jeg var helt sikker på at jeg hadde gjort det utrolig dårlig, men i dag fikk jeg den tilbake med resultat A! Jeg kunne ikke blitt mer overrasket, denne eksamen var veldig viktig for meg fordi den var et symbolsk bevis på om jeg ville klare å studere med en baby eller ikke. Det viser seg at jeg får det til. 

  For meg så var det et bevisst valg å ikke ta permisjon fra studiene. Jeg leverte en innlevering dagen før fødselen, og en uke etter fødsel begynte jeg på hjemmeeksamen som også ga et supert resultat. Eveline skal ha mye av æren, for jeg hadde ikke klart studiene hvis ikke hun hadde vært en liten engel. Den lille frøkna er bare blid og snill, noe som er avgjørende skal jeg ha overskudd på kveldene til å kunne lese og studere. 

   

  Det er mange grunner til at jeg valgte å fortsette med studiene, både rent økonomisk og av personlige grunner. Studier med små barn er helt annerledes, og man bør tenke seg nøye igjennom, men alt er mulig om man bare jobber for det. Her er noen av mine beste tips for andre foreldre som studerer eller vurderer å begynne å studere:

  • Tenk deg nøye om i forkant. Det er lagt opp til at man kan studere med barn, men det krever mye mer planlegging og man må være forberedt på en annerledes studiehverdag både sosialt og rent studiemessig. Jeg har ikke kunne delta på noen sosiale aktiviteter på skolen for eksempel. Er man veldig opptatt av det, burde man nok utsette studiet til barna er eldre, men det er selvfølgelig opp til hver enkelt.
  • Det krever mye innsats, disponering og disiplin. Jeg studerer kun når Eveline sover, og kan sitte oppe til 01.00-02.00 på kvelden for å lese, noen unntak i eksamenstiden. Det er fordi Eveline er min første prioritering, og hun er for liten til å kunne underholde seg selv. God planlegging og innsats er nøkkelen. 
  • Hvordan er studiehverdagen lagt opp? Er det mulig å studere hjemmefra eller ikke? Er det mye obligatoriske oppmøter? Dette bør man ta stilling til og vite på forhånd. 
  • Ønsker man det? Mye av nøkkelen for å lykkes ligger i egen innsats, innstilling og vilje. Å studere med småbarn er ikke ønskelig for alle, og det er helt greit. Skolene tilbyr permisjon av en grunn, og det er fult mulig å komme tilbake igjen. Skal man fortsette på studie må man ønske det selv. Man får en helt annen hverdag, men jeg trives veldig godt og angrer ikke. 
  • Snakk med veiledere, medstudenter og forelesere. De kan komme med viktige innspill. 

   

  #utdanning #karriere #studie #student #jobb #mamma #barn #baby #tips #hverdag #blogg #foreldre #familie

 • Publisert: 14.05.2018, 14:33
 • Kategori: Studentliv og mammaliv
 • 2 kommentarer
 • 2 kommentarer

  denutroligereisen89

  14.05.2018 kl.22:18

  Virkelig godt jobba! Du har all grunn til å være fornøyd! Flink er du! :) Jeg tror man greier det aller meste bare man går 100% inn for det!

  Ingrid Minde

  16.05.2018 kl.00:44

  denutroligereisen89: tusen takk <3 Ja, mye handler om innsats og vilje :)

  Skriv en ny kommentar