hits

Min fødselshistorie: Da Eveline kom til verden

Hei, og god onsdag til dere!

Jeg har endelig fått skrevet ned min fødselshistorie, og jeg har lyst til å dele den med dere. Rett og slett fordi fødselen gikk over alle forventninger. 04.02.18 er den mest opplevelsesrike dagen jeg noen gang har opplevd, og jeg er fortsatt helt overveldet over hvilken fantastisk jobb det er å føde. I tillegg er jeg utrolig takknemlig over den fantastiske hjelpen vi fikk på sykehuset. 

Det hele begynte lørdag 03.02.18 klokken 18.00. Jeg fikk en følelse av at det var noe som sprang to ganger i magen min, kort tid etter ble jeg veldig urolig. Jeg gikk rundt i stuen og fram og tilbake på do. En liten stund senere oppdaget jeg at jeg blødde litt, og det var da riene begynte. Riene satt i ryggen, og det var utrolig ubehagelig, men de varte ikke så lenge. Jeg ringte inn til føden, og jordmoren som tok telefonen fortalte at jeg var nok i latensfasen og at jeg skulle se an utviklingen. M og jeg så ferdig Hobbiten for å få tiden til å gå. 

Riene økte i styrke og intensitet i løpet av kvelden, og M tok tiden mens jeg konsentrerte meg om å puste. Det ble en lang natt uten søvn og mat på oss begge to. Rundt 07.00 på morgenen var jeg sliten og rastløs, og en smule kvalm. Jeg ringte inn til føden igjen, og jeg fikk beskjed om å komme bort. Mamma kjørte oss til sykehuset, og M trillet meg inn på føden. Der ble vi mottatt av en veldig hyggelig jordmor, som viste oss inn til et undersøkelsesrom. Jeg fikk på meg en CTG, og ble undersøkt. 3-4 cm hadde jeg, og jordmoren var svært fornøyd. Vi måtte sitte å vente litt på undersøkelsesrommet, men litt før klokken 09.00 ble jeg trillet inn på et toppmoderne føderom. 

Det første jeg la merke til var at radion spilte i bakgrunn. Riene hadde tatt seg veldig opp, og jeg fikk hjelp til å ta meg en dusj og skifte til sykehusklær. Jeg ble støttet bort til sengen, og fikk satt på CTG igjen. Målingene viste at riene var effektive og at hjerterytmen til babyen var helt perfekt. Jeg begynte å bli utrolig sliten, og fikk prøve lystgass. Den gjorde meg dårlig. Jeg fortalte jordmoren at jeg ikke hadde klart å sove eller spise siden i går, og vi ble enige om at jeg skulle få en epidural slik at jeg skulle få ladet batteriene. 

Pulsen min ble målt, og jeg ble undersøkt igjen. Før jeg fikk epiduralen hadde jeg 6 1/2 cm åpning. Legen kom ca 30 minutter etter at jordmoren hadde ringt etter ham. Han var veldig hyggelig, og forklarte hva han skulle gjøre. Jeg satt oppreist i sengen og følte meg helt utenfor, enset ikke engang at legen holdt på. M ble en smule grønn i ansiktet når legen satt epiduralen, noe han i ettertid forklarte var fordi nålen var så lang. 

Epiduralen funket med engang, og jeg gikk fra å være utslitt til å bli fullstendig lykkelig. Jeg fikk i meg mat, og pratet med M som fikk seg en god latter. Kort tid senere fikk jeg noen kraftige skjelvinger som vedvarte, og jordmoren måtte skru ned på dosen. Jeg hadde også mistet alle følelser i beina og var blitt ekstrem tung i rumpa, men jeg fikk heldigvis sove en to timers tid. 

Jeg våknet av at jeg måtte på do, men jordmor ville først undersøke meg. 8 cm! Vi var alle veldig fornøyde med framgangen. Beina mine funket ikke, venstre foten pekte innover, og jeg måtte få støtte av M og jordmoren. En smule irritert fortalte jeg jordmor at jeg måtte presse, men det kjentes ut som om jeg hadde forståpelse. Jeg fikk hjelp til å komme meg tilbake til senga hvor jeg ble liggende på siden. Jordmoren undersøkte meg igjen. 9 cm! Hun ringte og ba barnelegen og en annen jordmor om å holde seg klare. 

Klokken 14.00 begynte jeg å spontanpresse. Det føltes fortsatt ut som om jeg hadde forståpelse, det sved i lårene og jeg fikk tungen presset opp, noe som var ekstremt ubehagelig. 14.10 måtte jeg presse for alvor, og alle var klare. Jeg lå først på den ene siden før jeg rullet over på ryggen. Eveline jobbet som en helt. M hjalp med å støtte hodet mitt, og barnepleier og jordmor hjalp meg med beina. Jeg hadde fortsatt ingen følelser i dem. Vannet gikk under pressriene, og Eveline skrek før hun var ute. Underveis fikk jeg kjenne på hodet hennes. Jeg husker at pressriene var ekstreme. 10 minutter brukte vi fra pressriene begynte til prinsessa vår var ute. 

Jordmødrene og barnelegen var helt overrasket over hvor utrolig bra det gikk. De fortalte meg at det var ikke mange førstegangsfødende som opplevde en slik drømmefødsel, eller som fødte på 10 minutter. Jeg hadde kun fått noen overfladiske rifter som jordmoren ville sy. Eveline ble lagt på brystet mitt med engang hun var ute. En liten mørk skjønnhet som var lysvåken og fant brystet raskere enn man forventet. Jordmødrene angret på at de ikke hadde fått tillatelse av meg til å filme akkurat det, for det var sånt de ville vise på fagseminarer. Noe jeg tar som et godt tegn. 

Vi var på føderommet i to timer før vi ble flyttet til et hyggelig dobbeltrom. Det tok ikke så lang tid før jeg følte meg oppegående, og de to dagene på sykehuset var utrolig verdifulle. Min fødsel var virkelig en drømmefødsel, noe jeg er utrolig takknemlig for. Det var en fantastisk opplevelse jeg aldri ville vært foruten. Jordmoren vi hadde var utrolig flink og omsorgsfull, og jeg er så imponert over hvilken utrolig jobb de gjør. Det hadde neppe godt så bra hadde det ikke vært for henne og støtten ifra M. 

#fødsel #baby #barn #jente #2018 #familie #foreldre #lykke #blogg #kjærlighet #hverdag #mamma #pappa

Så godt å høre at det gikk så bra!

Wow, så fint at du fikk delt dette med leserene dine. Det virket som ting gikk veldig bra, relativt sett! Og kjempenydelig liten babyunder :D :D Ha en fantastisk dag videre Ingrid! (Takk for at du tok nesa innom bloggen min og la igjen en kommentar forresten, det setter jeg veldig pris på!)

I r l i n: Det finnes nok av skrekkhistorier, så tenkte det var greit å dele en "solskinnshistorie" Fødselen var en fantastisk opplevelse, med verdens fineste premie.
Du må også ha en fantastisk dag!
Bare hyggelig :)

Så fin en fødsel det hørtes ut som! :) Godt jobba! Unner alle en god fødselsopplevelse! Å føde er magisk! <3 Kos deg masse videre med fine jenta di :)

denutroligereisen89: Tusen takk! <3

Drømmefødsel! <3 Du er flink og har ALL rett til å være stolt av deg selv :-D Kjenner jeg gleder meg litt til å oppleve det å føde. Det er liksom noe man må oppleve selv, for det går ikke an å gå utifra andre sine historier.

Håper du nyter tiden og at alt står bra til med dere alle<3?

anettelinneaa: ja, en fødsel må man oppleve selv for å virkelig forstå hva det handler om :)

Vi koser oss og har det bra <3

Skriv en ny kommentar